Utdrag fra artikkel i Bodø Nu om Elin og Friskere Hverdag: 

Elin Richardsen har nådd nye mål. 

Elin 0 til 65 kg

Da Elin kom til meg på Friskere Hverdag første gang, klarte hun ikke bære vekten av håndvesken sin. Nå løfter hun 65 kg i markløft.

Elin har har akkurat gått på tredemølla. Det var utenkelig for noen år tilbake. Noen dager var smertene så store at hun ikke kom seg ut av senga. Håndveske var det bare å glemme, for Elin klarte ikke å løfte noe. 

– Hun holdt hendene som om det skulle ligge en baby der. Hun klarte ikke å røre dem, forteller Carlsen om deres første møte.

Det møtet skulle bli et to års langt samarbeid i målet om et bedre liv. 

– Jeg hadde det ganske trasig. Når hverdagen består av smerter og en dårlig kropp, så finner man seg i det. Da jeg sa høyt at jeg ikke klarte å bære veska mi, skjønte jeg hvor ille det var. 

TAKKNEMLIG

Hun prøvde medisiner, ingenting hjalp. Så kom hun over Annes tilbud. Det har blitt redningen hennes. 

– Målet mitt har aldri vært å bli en maratonløper, men jeg klarer å styre hverdagen. Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært hvis jeg ikke hadde funnet Anne. 

Hvordan var det å møte henne? 

– Hun var full av liv. Som en flaske champagne. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har anbefalt henne videre. Den medisinen hun gir får du ingen andre steder, sier en takknemlig PT-kunde. 

RESULTATER

 Anne har lært Elin at smerte kan forminskes av trening. På PT-timen forteller Elin om hvordan livet hennes er betraktelig bedre. Smertene er der enda, men i mindre grad. 

Like før sommeren nådde hun en milepæl. En så stor milepæl at hun ikke trodde på det selv. Hun løftet 55 kilo i markløft – to år etter at hun ikke klarte å løfte sin egen veske. 

– Jeg måtte spørre hvor mye jeg egentlig hadde løftet. Vi måtte telle to ganger. Det er jo slik jeg har vært før. Kjempesterk. Bestandig. 

– Det er litt av en forandring? 

– Absolutt. Før måtte jeg ha hjelp på butikken fordi jeg ikke klarte å løfte varene. Anne sa at jeg måtte gjøre det selv, og man må innse det – at man må jobbe hardt for å kunne bære ting selv. Det finnes ingen quick fix. Ting har gått sakte men sikkert oppover. 

Under dagens PT-time slår hun sine egne resultater nok en gang. Vekten er til slutt 65 kilo. 

Det er Anne som har hjulpet henne hit.